یکی از عادتهای بدی که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند، مصرف قند و شکر است. به طور متوسط بزرگسالان از قند بیشتری استفاده کرده و این میتواند یکی از مهمترین ضررهایی باشد که آنها به جسم خود وارد میکنند. در سالهای اخیر با توصیههای پزشکی انجام شده، خیلی از افراد در جوامع مختلف در حال قطع مصرف قند و شکر بوده و این میتواند بر بهبود وضعیت جسمانی و سلامتی آنها تاثیرگذار باشد.
مصرف قند و شکر و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ همانطور که میدانید، پزشکان متخصص در اُمور تغذیه، راهکارها و برنامههای غذایی خاصی را به افراد مختلف ارائه میدهند که فاقد میزان بالای قند و شکر بوده است.
در این مطلب قصد داریم تا به هشت توصیه علمی مهم، که اگر در زندگی خود عملی نمایید، به راحتی مصرف قند و شکر را متوقف و یا به حد بسیار پایینی خواهید رساند، اشاره خواهیم کرد.
دلایل قطع مصرف قند و شکر
طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان موسسات سلامت، اثبات شد که بزرگسالان از میزان قند بیشتری در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند. مصرف بیش از حد قند و شکر عوارض زیادی را در بر دارد که عبارتند از:
چاقی و سندروم متابولیک
بیماری قلبی
دیابت نوع 2
فشارخون بالا و افزایش کلسترول
التهاب مزمن
بیماریهای کبدی
پلاک دندان و حفرهها
توجه داشته باشید که کاهش میزان قند و شکر در وعدههای غذایی میتواند به کاهش خطرات بیان شده کمک ویژهای نماید. جایگزینی غذاهای شیرین با غذاهای بدون قند میتواند به افراد کمک کند تا ویتامین و مواد معدنی خود را به خوبی دریافت کرده و همچنین ممکن است در به دست آوردن یک وزن مناسب برای شخص نیز مفید باشد. در اینجا هشت راهنمایی ساده وجود دارد که اگر به آنها توجه کنید، خواهید توانست این مهم را به خوبی به انجام برسانید.
به آرامی ترک شکر کنید
یکی از مهمترین اصولی که در انجام هر کار مهمی باید در نظر داشته باشید، اعتدال در انجام آن است. شما باید به آرامی وعدههای غذایی پر از قند و شکر خود را جایگزین مواد بدون قند کنید، در این صورت موفق خواهید شد زیرا باید ذائقه شما با غذاهای بدون قند و شکر همگام شود. شما باید از محصولاتی همچون انواع کیک و شیرینی و نوشیدنیهای حاوی قند و شکر با جدیت تمام دوری کنید.
افرادی هستند که علاقه زیادی به مصرف قهوه دارند و باید آنرا در حین مصرف شیرین نمایند، به راحتی تنها کافیست مقدار مصرفی شکرتان را کمی با ملاحظه در نظر بگیرید، به همین سادگی شما این مورد مهم را مدیریت کرده و به سلامتی خود کمک کردهاید.
برچسبها را بخوانید
هنگامی که شما موفق شدید تا با مصرف قند و شکر مبارزه کنید، یقین داشته باشید که به محصولات غذایی که دور و برتان است حساستر خواهید شد. تمامی محصولاتی که در فروشگاهها موجود هستند دارای برچسبهایی میباشند که محتویات و میزان چربی و قند را درج کرده است، به همین راحتی خواهید توانست تا از خرید محصولات تولید شده با قند بالا جلوگیری نمایید.
جالب است بدانید که در برچسبهای محصولات غذایی، شکر به 61 نام متفاوت بیان شده که رایجترین آنها قند یا شکر قهوهای، شربت ذرت، شکر معکوس، چغندر قند، شکر نارگیل، شربت افرا، شربت آگوا، شربت برنج، سیب یا کنسانتره آب انگور، عسل، سوکانات، پانلا یا پیلونکیلو، توربینادو و مشکوادو میباشند.
شما باید آگاه باشید که تمامی کلماتی که پسوند (Ose) را در پایان خود دارند، یک نوع شکر به حساب میآیند که عبارتند از:
ساکاروز
گلوکز
دکستروز
فروکتوز
لاکتوز
از کربوهیدرات ساده اجتناب کنید
در بسیاری از توصیههای پزشکی آمده که افرادی که به دنبال کاهش مصرف قند و شکر از وعدههای غذایی خود هستند، باید از کربوهیدراتهای ساده نیز جلوگیری به عمل آورند. همراهان مجله پزشکی نت سلامت؛ کربوهیدرات ساده شامل آرد سفید، پاستا سفید و برنج سفید میباشد.
توجه داشته باشید که این نوع کربوهیدراتها در بدن به سرعت شکسته شده و سبب افزایش سطح قندخون در بدن انسان خواهد شد.
از قند مصنوعی جدا دوری کنید
قند مصنوعی یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در صنعت رژیم غذایی است. در نظر داشته باشید که این نام بسیار فریبنده خواهد بود، زیرا با مصرف آن، بدن شما فکر میکند که قند مصرف کردهاید و همین موضوع سبب میشود که میل جسم شما به قند افزایش یافته و ترک آن امری غیرممکن گردد.
نام این قندهای مصنوعی در پست برچسب مواد و محصولات غذایی بدین صورت خواهد بود:
آسپارتام
سوکرالوز
ساکارین
آکسفالم و یا پتاسیم آکسوزالفیم
نوتام
شکر را ترک کنید
یقینا با تمام این بحثهای انجام شده نمیتوان شکر را به طور کامل از زندگی حذف کرد، اما باید با جدیت تمام با مشتقات آن، یعنی نوشیدنیهای حاوی قند شیرین، انواع نوشابه، قهوه مخصوص، چایهای شیرین و انواع آبمیوه را ترک کرده تا جسمی همواره سالم داشته باشید.
شما قادر خواهید بود تا نوشیدنیهایی همچون چای گیاهی غیر شیرین، قهوه بدون شکر و آب ساده را جایگزین مواد قندی نام برده شده کرده و میزان درصد شکر موجود در بدنتان را کاهش دهید.
تمرکز بر روی تمامی غذاها
اشخاصی که باید به رژیمهای غذایی بدون قند عمل نمایند به راحتی قادرند تا 100 درصد غذاهای خود را مصرف کنند، اما باید بر روی محتویات آن نظارت داشته تا مبادا مقادیر مواد قندی آن زیاد بوده باشد.
چند نوع از رژیمهای غذایی مفید عبارتند از:
سبزیجات
میوهها
گوشت گوسفند و مرغ
ماهی
غلات پردازش شده و حبوبات
آجیل
در نظر داشته باشید که مجازید تا مقدار کمی از لبنیات همچون ماست ساده، پنیر ساده و شیر را نیز در وعدههای غذایی خود داشته باشید.
غذا را برنامهریزی کنید
همانطور که در موارد قبل نیز بیان شد باید در انجام این رژیمهای غذایی اعتدال داشته باشید، بستن وعدههای غذایی و اعتصاب غذا میتواند نتیجه عکس بر روی شما داشته و رغبت بیشتری برای مصرف مواد قندی در شما ایجاد کند. باید برای وعدههای غذایی خود برنامهریزی کرده و طبق آن و همچنین با بهرهگیری از اصول انجام این کار پیش بروید.
استفاده از ادویهجات
یکی از مهمترین راهکارها تعویض مزاج شما خواهد بود و شما قادر هستید تا با استفاده از ادویهجات اینکار را به انجام برسانید. شما قهوه را در نظر بگیرید، خواهید توانست تا با افزودن دارچین، هل و وانیل از مصرف قند و شکر جلوگیری به عمل آورید.
تاثیرات مثبت انجام این کار بر روی سلامتی
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ توجه داشته باشید که انجام تمامی مراحل گفته شده و قطع مصرف قند و شکر برای شما منافع بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از دست دادن وزن و جلوگیری از چاقی
داشتن انرژی بیشتر در طول روز
داشتن پوستی واضحتر
اجتناب از نوسانات خلقی
کاهش التهاب
کاهش خطات ابتلا به بیماریهای گوارشی
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
خطرات
قبل از شروع این رژیم غذایی فرد باید تصمیمگیری نماید که آیا قندهای طبیعی را نیز میخواهد قطع کند؟ قندهایی که به صورت طبیعی در میوهجات و لبنیات یافت میشود. توجه داشته باشید که میوهجات و لبنیات دارای بسیاری از مواد مغذی، الیاف و آنتیاکسیدانها هستند که از بدن در برابر انواع بیماریها دفاع خواهند کرد.
جالب است بدانید که مصرف نکردن قند و شکر به تنهایی نمیتواند سبب ایجاد کاهش وزن در شما گردد و باید از برنامههای ورزشی و رژیمهای غذایی مغذی در کنار آن استفاده نمایید. نکته مهمی که باید آن را در نظر بگیرید آن است که قبل از انجام این رژیم غذایی حتما با پزشک معالج و پزشک تغذیه ارتباط برقرار کرده و مشاوره بگیرید.
آیا شما از قند و شکر زیاد مصرف میکنید؟ آیا قصد دارید تا آن را ترک کنید؟
Source: Medicalnewstoday