سلامت ناخن ها یکی از جمله مواردی است که باید رعایت کنید تا دستانی زیبا داشته باشید. خانم های همیشه دوست دارند زیبا و جذاب باشند و همچنین ناخن های زیبا و براق و صافی داشته باشند. ما برای شما نکاتی در رابطه با سلامت ناخن ها و زیبایی ناخن برایتان در این بخش از سایت نت سلامت قرار داده ایم که امیدوار هستیم شما با خواندن این مطلب نکاتی مهم را بیاموزید و از آن پیروی نمایید.
سلامت ناخن ها همراه با نکات ویژه
– کلسیم: کلسیم برای سلامت و رشد ناخن لازم است. زمانی که یک مکمل کلسیم را انتخاب میکنید، حتما مکملی را که حاوی منیزیم و ماده معدنی بورون است استفاده کنید. اگر ناخن های سست، شکننده و خشکی دارید، اضافه کردن مقدار بیشتری کلسیم میتواند در رشد ناخن ها موثر باشد. رژیم غذایی مناسب برای افزودن کلسیم ، استفاده از محصولات لبنی است که دارای میزان بالای کلسیم هستند.
– ویتامین C: این ویتامین را همه به عنوان ویتامینی برای بالا بردن سطح ایمنی بدن و مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا میشناسند اما ویتامین C برای افزایش سلامت عمومی و استحکام بخشی به ناخن های سست و بدشکل هم موثر است. کمبود ویتامین C ممکن است باعث نازک شدن و شکنندگی ناخن ها و منجر به ناخنک شود. همان طور که حتما میدانید مرکبات از غنی ترین منابع ویتامین C هستند. خوردن سبزیجات تازه و فلفل قرمز نیز برای دریافت این ویتامین توصیه میشود.
– روی (زینک): روی یا همان زینک از املاحی است که در درمان ریزش مو و سستی ناخن ها موثر است. زینک به ترمیم بافت ها، التیام زخم ها و تولید هورمونها کمک میکند. همچنین میتوانید با مصرف لوبیا قرمز، مرغ، برنج و پنیر زینک بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
– ویتامین E: این ویتامین نه تنها خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارد بلکه به دلیل کمک به بهبود گردش خون در تقویت و رشد ناخن ها موثر است.
– ویتامین B: کمبود این ویتامین سبب نازک شدن و شکستگی ناخن ها می شود و کمبود اسید فولیک نیز که از گروه ویتامینهای B است میتواند سلامت ناخن ها را تهدید کند.
– بیوتین: بیوتین نیز در واقع از خانواده ویتامینهای B و یک ویتامین محلول در آب است یعنی نمیتوانید آن را در بدن ذخیره کنید. این ویتامین کراتین تولید میکند که برای رشد ناخن ها لازم است.
– ویتامین A: ویتامین A برای سلامت دندان ها، قشر مخاطی و پوست ضروری است. کمبود این ویتامین که به علت ایجاد مشکلاتی در جذب پروتئین، رشد ناخن ها را نیز کند میکند، ممکن است سبب خشکی و شکنندگی ناخنها یا بروز ناخنک شود. خوردن سبزیجات سبزرنگ یا میوههای زرد و نارنجی روشی طبیعی برای دریافت ویتامین A است.
اگر روی ناخن هایتان برآمدگی، فرورفتگی یا رنگ غیرطبیعی مشاهده کردید، لازم است که ترکیبات بیشتری از ویتامین های ضروری و مکملها را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. با این حال ممکن است دلیل ناخن های مشکل دار، یک مشکل جسمی جدی تر از کمبود ویتامین ها و املاح باشد و به همین دلیل همیشه نباید ویتامین ها را جایگزینی برای درمان های پزشکی دانست و توصیه میشود که حتما با پزشک خود در مورد هر گونه خطرات احتمالی در ارتباط با بروز مشکلاتی در ناخن هایتان مشورت کنید.
سلامت مو ، ناخن و پوست با نوع تغذیه ارتباط مستقیم دارد. بنابراین برای حفظ سلامت ناخن ها از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید که شامل استفاده از همه گروههای غذایی از جمله غلات، میوهها، سبزیجات، پروتئین، لبنیات و چربی های سالم میشود.اگر به رغم داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم هنوز هم ناخنهایتان مشکل دارند ممکن است سلامت ناخن هایتان تحت تاثیر مشکلات و بیماری های دیگری همچون آسیب به عملکرد کبد، مشکلات تیروئیدی و یا کمبود آهن باشد.
بریدن یا کوتاه کردن کوتیکول ناخن
کوتیکول یا قاعده ناخن، همان پوست بسیار نازک و بخشی از پوست و ناخن است که دائما در حال رشد بوده و به عنوان محافظ ناخن ها در برابر نفوذ باکتری ها عمل می کند. اگر شما جزو افرادی هستید که به منظور بلندتر دیده شدن ناخن هایتان اقدام به بریدن و کوتاه کردن کوتیکول می کنید، بدانید که به آنها آسیب می زنید. توصیه بر این است که کوتاه کردن کوتیکول را به برخی موقعیت های خاص اختصاص دهید و هر روز به کوتیکول ناخن ها کرم مرطوب کننده بزنید تا مرطوب بماند. هر چه این پوست نازک مرطوب تر باشد، ناخن ها استحکام بیشتری خواهند داشت.
نگه داشتن ناخن ها به مدت طولانی در آب
شستن زیاد دست ها باعث می شود ناخن ها حساس و آسیب پذیر شوند. اگر شغل یا سبک زندگی مجبورتان می کند روزانه چندین بار دست های خود را خیس کنید، حتما چندین بار نیز کرم به دست ها و ناخن ها بزنید. کرم های مخصوص ناخن، آنها را برای 3 تا 4 بار شستشو مقاوم می کنند. به جای صابون زدن دست ها، از ژل های شستشو استفاده کنید.
استفاده از ترکیبات شیمیایی
تماس مستقیم و مدام با شوینده ها و محصولات شیمیایی باعث آسیب پذیری و شکنندگی ناخن ها می شود و از رشد درست آنها جلوگیری می کند. نباید فراموش کنید که ناخن ها ضمیمه پوست هستند. هر آنچه به پوست آسیب می زند، ناخن ها را نیز بی نصیب نمی گذارد. هنگام نظافت خانه، باغبانی و به طور کلی استفاده از شوینده ها و محصولات شیمیایی، حتما از دستکش استفاده کنید.
رژیم های لاغری سفت و سخت
افرادی که به مدت 2 یا 3 ماه رژیم های لاغری سخت می گیرند، تاثیر آن را روی ناخن هایشان ملاحظه خواهند کرد. این نوع رژیم ها، ناخن ها را نرم و شکننده می کنند که علامت کمبود ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز سلامت ناخن ها است. واقعیت این است که ناخن ها نیز برای زیبا و سالم بودن نیاز به همان مواد مورد نیاز موها دارند. توصیه ها بر این است که برنامه غذایی متنوع و متعادلی داشته باشید. استفاده از غذاهای دریایی برای جذب مواد مغذی مورد نیاز ناخن ها لازم است. تخم مرغ ویتامین ب 5 بدن را تامین می کند و ماهی برای جذب اسیدهای چرب ضروری از اهمیت بالایی برخوردار است.
سیگار کشیدن
مصرف دخانیات علاوه بر زرد کردن ناخن ها در کار خون رسانی به انتهای بدن نیز اختلال ایجاد می کند. معمولا ناخن های افراد سیگار به درستی رشد نمی کند. یادتان باشد که ناخن ها همیشه در معرض آسیب های خارجی قرار دارند و سیگار کشیدن استرس مضاعفی به آنها وارد می کند. بنابراین بهترین کار ترک آن است.
گردآورنده: www.netsalamat.com