یکی از درمانهای سنتی که برای طیف وسیعی از مسائل بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد، مصرف چای بابونه است. جالب است بدانید امروزه محققان به طور ویژهای روی اثرات آن بر بیماریهایی همچون دیابت و سرطان در حال تحقیق هستند.
چای بابونه و بررسی اثرات آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ برای اکثر مردم استفاده از چای بابونه جهت یک مکمل برای سایر روشهای درمانی امری ضروری است، اما زمانی که افراد دچار بیماریهای شدیدی هستند، نباید از آن به عنوان جایگزین اصلی درمانهای پزشک استفاده کرد.
در این مقاله قصد داریم به معرفی چای بابونه و مزایای آن بپردازیم اما قبل از آن باید چند نکته را دانسته باشید که عبارتند از:
گلهای بابونه خشک شده برای ساخت چای استفاده میشوند.
محققان زیادی علاقهمند به استفاده از چای بابونه هستند.
همانند سایر داروهای گیاهی، برای همه افراد ایمن نخواهد بود.
چای قویتر احتمال و قدرت درمان بیشتری دارد.
چای بابونه چیست؟
قدرت چای بابونه مختلف است، برخی از افراد از میزان بابونه بیشتری استفاده میکنند که خب مسلما تاثیرات بیشتری نیز دارد. البته باید مطلع باشید که تاثیر بیشتر برای افرادی که نسبت به آن حساس هستند، قطعا خطرآفرین خواهد بود. شاید از خودتان بپرسید میزان استفاده از آن باید چگونه باشد تا آسیبی متوجه افراد نشود، پیشنهاد آن است که ابتدا از دوز پایین استفاده کرده و به صورت متعادل پیش به سوی دوز بالا بروید.
گیاه بابونه دارای مواد شیمیایی فلونوئیدها است. فلونوئیدها جزو مواد مغذی موجود در گیاهان به حساب میآید و نقش مهمی در اثرات دارویی بابونه دارد. جالب است بدانید که مواد شیمیایی دیگری نیز در این گیاه وجود دارند که محققان هنوز نتوانستند متوجه شوند که آیا آنها نیز برای مصرف مفید است.
مزایای چای بابونه
مزایای بالقوهای در مصرف این چای وجود دارند که برایتان با توضیح کامل بیان خواهیم کرد.
کاهش درد قاعدگی
مطالعات و تحقیقات بسیاری نشاندهنده آن هستند که مصرف چای بابونه به رفع دردهای ناشی از قاعدگی در زنان موثر است. به عنوان مثال، تحقیقات و مطالعات سال 2010 نشان داد که مصرف یک ماه چای بابونه سبب کاهش درد قائدگی در زنان شد. جالب است بدانید که زنانی که این چای را مصرف کردند، اظهار داشتند که در این دوران از اضطراب کمتری نیز برخوردار بودند.
درمان دیابت و کاهش قند خون
محققان با انجام آزمایشات متعدد دریافتند که چای بابونه میتواند در افراد مبتلا به دیابت سبب کاهش قندخون آنها شود. تحقیقات بیانگر آن میباشد که چای بابونه میتواند جایگزین مناسبی برای داروهای دیابت باشد. همراهان نت سلامت؛ بعضی از دانشمندان هم مدعی هستند که چای بابونه در کنار داروهای تجویز شده باید به عنوان مکمل مصرف شود و تنها کارآیی نخواهد داشت.
کاهش یا جلوگیری از پوکی استخوان
در حقیقت، از دست دادن تدریجی تراکم استخوان را پوکی استخوان مینامند. این از دست دادن تدریجی، سبب شکستگیهای استخوانی خواهد شد. در نظر داشته باشید که زنان بعد از یائسگی ممکن است دچار پوکی استخوان گردند و مصرف چای بابونه میتواند جهت جلوگیری از این مشکل مفید عمل نماید. البته این مشکل ممکن است به دلیل اثرات استروژنی بوده باشد.
طبق مطالعات انجام شده در سال 2004 ثابت شده است که این گیاه و مصرف آن به صورت چای میتواند اثرات ضداستروژنی داشته و همچنین تاثیرات مثبتی در افزایش تراکم استخوان خواهد داشت، توجه داشته باشید که برای اطمینان حاصل کردن نسبت به این مطالب هنوز نیاز به آزمایشات بیشتری است.
کاهش التهاب
به واکنشهای سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت التهاب گفته میشود، چای بابونه حاوی ترکیبات شیمیایی است که ممکن است التهاب را کاهش دهد. جالب است بدانید که التهاب دراز مدت با طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی از جمله هموروئید، درد دستگاه گوارش، آرتریت، اختلالات خود ایمنی و حتی افسردگی مرتبط است.
درمان و پیشگیری از سرطان
توجه داشته باشید که برخی نتایج آزمایشات انجام شده توسط محققان حاکی از آن بوده است که چای بابونه ممکن است سلولهای سرطانی را هدف قرار داده و حتی کاری نماید که هرگز این سلولها ایجاد نگردد، اما دانشمندان معتقدند که برای اثبات این ادعا باید تحقیقات بیشتری انجام شود و این نتایج اولیه بوده است.
طبق مطالعات انجام شده در سال 2012، توانایی مبارزه با سرطان توسط چای گل رز و بابونه را مورد آزمایش قرار دادند و هر دو گیاه دارویی موفق به تشخیص سلولهای سرطانی شده و آنها را نابود کردند.
کمک به خواب و آرامش
مصرف چای بابونه به عنوان یک آرامشبخش توسط پزشکان و متخصصان بسیار توصیه شده است. در یک بررسی با موجود بودن شواهد کافی، 10 بیمار از 12 بیمار قلبی و عروقی با مصرف این چای به خواب فرو رفتند. در یک مطالعه دیگر به برخی از جوندگان که مشکلات اختلالات خواب داشتند، کمی گیاه بابونه داده شد و آنها به خواب رفتند. محققان بر این باورند که چای بابونه ممکن است مانند بنزودیازپین عمل نماید، یعنی اضطراب را کاهش داده و سبب خواب در افراد شود.
درمان سردرد
اگر شما سردرد دارید، تنها کافیست تا بخار عضاره بابونه را استنشاق نمایید تا مشکلتان حل و فصل گردد. برخی از محققان نیز مدعی شدهاند که مصرف چای بابونه برای درمان و جلوگیری از سرماخوردگی مفید بوده اما هنوز این موضوع به اثبات نهایی نرسیده است.
درمان بیماریهای خفیف پوستی
طبق مطالعات انجام شده در سال 1987 میلادی توسط محققان، نشان داده شد که عصاره بابونه به طور مستقیم میتواند به بهبود زخم کمک نماید. مطالعات دیگری نیز حاکی از آن بودند که پماد بابونه میتواند به اگزما و بیماریهای پوستی خفیف کمک کند، اگرچه آنها به اندازه کرم هیدروکورتیزون موثر نیستند.
چه افرادی نباید از چای بابونه استفاده نمایند؟
گروههای زیر باید از مصرف این چای خودداری نمایند مگر اینکه با دستور پزشک باشد:
افراد مبتلا به آلرژی شدید به ویژه گرده، بابونه ممکن است با گرده گیاهان دیگر مخلوط باشد و بنابراین سبب ایجاد مشکلات برای این دسته از افراد خواهد شد.
افرادی که در گذشته از مشکل آلرژی رنج میبردند نیز باید از مصرف آن جلوگیری به عمل آورند زیرا آلرژی در زمان میتواند شدیدتر شود.
نوزادان و کودکان نیز جزو این گروه هستند، چای بابونه همانند عسل و برخی محصولات دیگر ممکن است با اسپورهای بوتولیسم آلوده باشند، اکثر بزرگسالان میتوانند با این مشکل روبهرو شوند و با این نوع از عفونتها مبارزه نمایند، اما ممکن است کودکان این قدرت را نداشته باشند.
در مجموع باید توجه داشته باشید که مصرف چای بابونه از هزاران سال قبل مورد توجه بوده و اکثرا نیز تاثیرات مثبتی داشته اما هم اکنون و با پیشرفت علم از آن به عنوان یک مکمل یاد میشود نه دارو، پزشکان بر این عقیده استوارند.
افرادی که علاقهمند به مصرف این نوع چای هستند باید آن را یک نوع مکمل دانسته و در دوزهای منظم از جمله 1 تا 2 فنجان در روز از آن استفاده نمایند.
آیا شما تاکنون از چای بابونه استفاده کردهاید؟
Source: Medicalnewstoday