یکی از مشکلاتی که که بیش از یک دهم جمعیت جهانی دچار آن بوده و متاسفانه تشخیص آن نیز به سختی اتفاق میاُفتد، سندرم روده است. این سندرم سبب ایجاد ناراحتیهای شکمی، درد و یا هر دو خواهد شد. بد نیست چند حقیقت را در این رابطه دانسته باشید.
سندرم روده (IBS) و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ این نوع سندرم یک اختلال گوارشی گسترده است که حدود 12 درصد از جمعیت ایالات متحده آمریکا را تحت تاثیر خواهد کرد.
علائم اصلی سندرم روده عبارتند از:
درد شکم
گرفتگی ناحیه شکمی
گاز بیش از حد
نفخ و تغییر در عادات روده
جالب است بدانید که این مشکل میتواند سبب ایجاد تغییرات هورمونی، خوردن و همچنین استرس گردد، اما توجه داشته باشید که سندرم روده در افراد گوناگون متفاوت است. در برخی از افراد ممکن است ناتوانکننده باشد و در برخی دیگر نیز علائم به صورت خفیف وجود داشته باشند.
توجه داشته باشید، در حال حاضر هیچگونه درمانی برای سندرم روده (IBS) کشف نشده و در نتیجه تشخیص آن بسیار مشکل است، با این وجود از حاصل نشدن نتیجه مناسب در طول درمان نباید شاکی بود.
لازم به ذکر است که که داشتن یک عضو خانواده مبتلا و سن زیر 45 سال میتواند سبب ابتلا به این نوع سندرم شود.
مورد اول
تنها نیمی از افراد مبتلا به سندرم روده نیازمند مراقبتهای پزشکی هستند، پروفسور پل انک اعلام داشته که در سرتاسر جهان به طور متوسط 11.2 درصد مبتلا به IBS زندگی میکنند، این پروفسور سرپرست تحقیق در بخش روانپزشکی بیمارستان دانشگاه تیبینگن آلمان است.
توجه داشته باشید که این میانگین به دلیل کمبود دادههای موجود در بسیاری از کشورها همچون آفریقا و آسیا است، در حقیقت میزان ابتلا افراد در کشورهای مختلف تفاوت دارد، این میزان از 1 تا 45 درصد است.
بد نیست دانسته باشید که مکزیک با 40 درصد، ایسلند با 30.9 درصد، پاکستان با 30.5 درصد و همچنین کشور کانادا که با 15.7 درصد از بیشترین و کمترین کشورهایی هستند که دارای مبتلایان به سندرم روده میباشند. بسیاری از این بیماران در ابتدا با مشاهده علائم خود به پزشک مراجعه کرده و توانستهاند تا سبب پیشگیری از ابتلا به چنین بیماری گردند.
مورد دوم
بیماری سندرم روده با مغز در ارتباط است. توجه داشته باشید که حدود 20 درصد از مبتلایان به سندرم روده دارای علائم اختلالات دستگاه گوارش نیز هستند. بر اساس گزارش ارائه شده توسط پروفسور Enck، این فهرست شامل اختلالات عملکردی، سوزش کبد، اسهال، بیاختیاری و یبوست میباشد.
طبق اظهارات انجام شده توسط دانشمندان، افرادی که به IBS دچار هستند به نسبت افرادی که مبتلا نیستند از اضطراب، افسردگی و ناراحتیهای روانی بیشتری رنج میبرند.
چرا اختلال دستگاه گوارش با مغز مرتبط است؟
مغز و ذهن ما انسانها دارای پیچیدگیهای گستردهای هستند، مغز بر حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش، سیستم ایمنی بدن و ترکیب میکروبیوم روده تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل تغییرات در روده نیز میتواند بر مغز تاثیرگذار باشد.
مورد سوم
گاستروآنتریت ممکن است سبب ایجاد سندرم روده شود. پروفسور E.Boeckxstaens از مرکز تحقیقات انتقال بیماریهای دستگاه گوارش در دانشگاه لووان بلژیک با انتشار مقالهای مدعی شد که 36 دصد از مبتلایان به گاستروآنتریت ممکن است به سندرم روده دچار شوند.
این پروفسور به همراه همکارانش در مطالع خود افراد مبتلا به PI-IBS را که پس از خوردن آب آشامیدنی آلوده شدهاند را مورد بررسی قرار دادند.
مورد چهارم
همراهان نت سلامت؛ میکروبیوم روده به طور جدی پیوند خورده است، در اوایل سال جاری آزمایشاتی انجام شد و در آن محققان باکتریهای روده افراد مبتلا به IBS را به موشها پیوند زدند و در نتیجه موشها دچار این سندرم شدند، جالب توجه است که موشهایی که آن را از افراد مبتلا به سندرم روده با عوارض اضطراب گرفتند، دچار نوعی علائم اضطراب شدند.
مورد پنجم
غذاهایی که سبب واکنش روده خواهند شد، توجه داشته باشید که غذا یکی از عوامل بسیار رایج ایجاد سندرم روده است اما باید دانسته باشید که این پدیده یک رمز و راز باقی مانده است.
لازم به ذکر است که بیماری سندرم روده ظاهر شده در هر فرد با سایرین متفاوت است. طبق ادعای پزشکان و متخصصان این امر، باید مواد غذایی خاصی برای افراد مبتلا به این بیماری در نظر گرفته شود. زندگی با این بیماری میتواند چالش برانگیز باشد. توجه داشته باشید که برای درمان حتما به پزشک مراجعه کرده و از مصرف دارو و یا رژیم غذایی خودسرانه جدا جلوگیری نمایید.
Source: Medicalnewstoday