یکی از مهمترین منابع ویتامین C، A، K، اسید فولیک و فیبر، لوبیا سبز میباشد. آنها دارای مزایای تغذیهای زیادی بوده و مشابه نخود فرنگی و بامیه هستند. جالب است بدانید که کشاورزان این محصول را در حالی که دانههای لوبیا هنوز در غلاف خود هستند برداشت خواهند کرد.
لوبیا سبز و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ این نوع از لوبیا دارای مزایا و ارزشهای غذایی بالایی بوده و ما در این مقاله موضوعات زیر را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
محتوای تغذیهای
فواید سلامتی
چگونه لوبیا سبز را به رژیم اضافه نماییم
خطرات بهداشتی بالقوه
حقایقی در رابطه با لوبیا سبز:
بیش از 130 نوع لوبیا سبز در جهان وجود دارد.
بزرگترین کشور تولیدکننده لوبیا سبز چین بوده و سعی دارد تا تولید خود را به بیش از 10 میلیون تن در سال افزایش دهد، این میزان خارقالعاده است.
لوبیا سبز منبع غنی ویتامین C، A و K است.
توجه داشته باشید که لوبیای کنسروی را حتما شست و شو داده تا اثرات سدیم از بین برود.
محتوای تغذیهای
همانطور که استحضار دارید، مصرف انواع میوه و سبزیجات میتواند به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها نامطلوب کمک نماید. بر اساس نتایج مطالعات انجام شده مصرف غذاهای گیاهی همچون لوبیا سبز میتواند خطرات ابتلا به چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی را تا حدودی کاهش دهد. مصرف میوه و سبزیجات نیز سبب ایجاد یک چهره سالم و افزایش سطح انرژی خواهد شد.
طبق گزارشات پایگاه دادههای ملی تغذیه وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا، در هر 150 گرم لوبیا موارد زیر موجود میباشند:
28 کالری
0.55 گرم چربی
5.66 گرم کربوهیدرات
2.6 گرم فیبر
1.94 گرم شکر
1.42 گرم پروتئین
از نظر مواد مغذی شامل:
17 میلیگرم کلسیم
1.2 میلیگرم آهن
18 میلیگرم منیزیم
30 میلیگرم فسفر
130 میلیگرم پتاسیم
24 میکروگرم ویتامین A
52.5 میکروگرم ویتامین K
32 میکروگرم فولات
با این تفاسیر، همواره توجه داشته باشید که لوبیا سبز کنسرو شده را قبل از مصرف شست و شوی کامل داده تا مقادیر سدیم از آن حذف گردد، توجه داشته باشید که برای انتخاب بهترین منبع مواد مغذی و همچنین کمترین میزان سدیم از لوبیا سبز تازه و یخ زده استفاده نمایید که به مراتب از کنسرو شده آن بهتر و مفیدتر است.
لازم به ذکر است که لوبیا سبز حاوی فولات، تیامین، ریبوفلاوین، آهن، منیزیم و پتاسیم میباشد.
فواید سلامتی
مواد مغذی ارائه شده خواهد توانست تا به کاهش خطرات برای سلامتی انسان کمک شایانی نماید.
سرطان
همراهان نت سلامت؛ توجه داشته باشید که لوبیا سبز دارای مقادیر زیادی از کلروفیل است. این موضوع میتواند اثرات سرطانزایی آمینهای هتروسیلیکی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد میشود را متوقف نماید. افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح میدهند توجه کنند که باید در کنار آن از سبزیجات تازه نیز استفاده کرده تا سلامتی آنها دچار مشکل نگردد.
باروری و حاملگی
نکته مهمی که باید بدان توجه داشت آن است که مصرف بیشتر آهن از منابع گیاهی همانند اسفناج، لوبیا، کدو و لوبیا سبز میتواند تاثیرات خوبی را در باروری زنان داشته باشد. لازم به ذکر است که ترکیب غذاهای حاوی آهن با غذاهایی که دارای ویتامین C هستند همچون گوجه فرنگی، فلفل و یا انواع توت میتواند جذب آهن را بهبود ببخشد.
یکی دیگر از مواردی که در دوران بارداری شخص به آن نیازمند است، مصرف اسید فولیک بوده که جهت حفظ جنین در برابر نقص لوله عصبی بسیار مهم است، مصرف مقداری لوبیا سبز میتواند تا 10 درصد نیاز روزانه اسید فولیک و 6 درصد آهن بدن را تامین نماید، پس مصرف آن را جدی بگیرید.
افسردگی
به دست آوردن روزانه فولات میتواند جهت جلوگیری از فولات در بدن مهم باشد. مصرف فولات مناسب میتواند مانع از اضافه شدن هموسیستئین در بدن گردد. شاید برایتان سوال ایجاد شود که هموسیستئین چیست؟
وجود این ماده در مقادیر زیاد سبب خواهد شد تا خون و سایر مواد مغذی به مغز نرسد و همچنین با تولید هورمونهای حساس سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین در موضوعات خلق و خوی و میزان خواب و همچنین اشتها فرد دخالت نماید.
سلامت استخوان
دقت داشته باشید که مصرف کم ویتامین K با افزایش خطر شکستگی استخوان رابطه مستقیم خواهد داشت. مصرف این ویتامین سبب بهبود سلامت استخوان با تغییر پروتئین ماتریکس استخوان، بهبود جذب کلسیم و کاهش دفع ادراری کلسیم خواهد شد.
مصرف مقدار اندکی از لوبیا سبز میتواند تا میزان 14.4 میکروگرم ویتامین K و یا تقریبا 20 درصد از نیاز روزانه و همچنین 4 درصد از نیاز روزانه به کلیسم را در فرد تامین نماید.
چگونه لوبیا سبز را به رژیم غذایی خود اضافه نماییم؟
لوبیا سبز در انواع مختلف تازه، یخ زده و یا کنسرو شده در دسترس عموم قرار دارد، اگر شما کنسرو شده آن را انتخاب کردید باید حتما آن را شست و شو دهید زیرا تا میزان 41 درصد نمک داشته و این میزان با شستن آن رفع خواهد شد.
راهنماییهای سریع:
برخی میتوانند لوبیا سبز را خام مصرف کنند و باید آن را به چند قطعه تقسیم کرده و به غذای خود اضافه نمایید.
لوبیا سبز تازه را با روغن زیتون، سیر و فلفل تازه مخلوط کرده و آن را در دمای 425 درجه فارنهایت گذاشته و تا 20 الی 25 دقیقه بپزید، توجه داشته باشید که جهت جلوگیری از سوزانده شدن آن باید حواستان بوده باشد و آن را چرخانده و یا به اصطلاح هم بزنید. لوبیا سبز تازه با سس مینارا و همچنین پودر پنیر تازه بسیار خوب خواهد شد.
خطرات بهداشتی بالقوه
افرادی که کومادین و یا وارفارین مصرف میکنند باید توجه داشته باشند که نباید ناگهان مقدار مواد غذایی حاوی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا سبب لخته شدن خون خواهد شد. لکتینها در حقیقت نوعی از پروتئین هستند که کربوهیدرات را به هم متصل خواهند کرد، آنها در لوبیا سبز به مقدار زیاد یافت میشوند و همچنین قادرند تا مشکلاتی را در سیستم گوارشی ایجاد نمایند، پخت و پز لوبیا سبب کاهش سطوح لکتین خواهد شد.
لازم به ذکر است که لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک نیز بوده که میتواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کرده و مانع جذب آن توسط بدن گردد، افرادی که از کمبود مواد معدنی رنج میبرند باید قبل از مصرف لوبیا سبز به مقدار زیاد با پزشک مشورت انجام دهند.
این یک رژیم غذایی کلی بوده که در پیشگیری از بسیاری از بیماریها و دستیابی به سلامتی مهم بوده و همواره توجه داشته باشید که یک رژیم غذایی را برای خود برگزینید که اکثر مواد را در بر گرفته و تنها به یک نوع ماده غذایی تکیه نکند تا بتوان از آن نتایج خوب و مثبتی را به دست آورد.
Source: Medicalnewstoday