یکی از بهترین داروهای طبیعی جهت درمان آلرژی اسانسها هستند، این مایعات معطر آروماتیک از گیاهان جدا شده و برای قرنها مورد استفاده قرار گرفتهاند. ششمین بیماری مزمن در ایالات متحده آمریکا آلرژی بوده و حدود 50 میلیون نفر با این قضیه درگیر هستند.، البته توجه داشته باشید که راههای گوناگونی نیز برای مدیریت این بیماری وجود دارد. بهتر است شما بدانید که با استفاده از روغنهای تسکیندهنده آلرژی فصلی و پوستی میتوانند تاثیرات بسیار خوب و مفیدی داشته باشند.
روغنهای تسکیندهنده آلرژی و بررسی آن
علاقهمندان مجله پزشکی نت سلامت؛ در این مقاله سعی کردهایم تا برای شما روغنهای تسکیندهنده آلرژی را برشمرده و همچنین روشهای استفاده آنها را برایتان بازگو نماییم.
موضوعات عبارتند از:
آلرژی فصلی
آلرژی پوست
نحوه استفاده از روغنهای ضروری برای آلرژی
خطرات احتمالی و عوارض جانبی
حقایقی در رابطه با روغنهای تسکیندهنده آلرژی:
اگر چه این محصولات طبیعی هستند اما همواره ایمن نیستند.
آلرژیهای فصلی میتوانند در تابستان و زمستان و یا حتی در تمامی فصول سال بر روی فرد اثرگذار باشند.
اگزما، درماتیت و کندو چند نوع شایع از انواع آلرژی هستند.
آلرژی فصلی
علائم این شرایط در حقیقت چشمهای خیس، گرفتگی بینی، سرفه، خس خس سینه و همچنین گرفتگی قفسه سینا میباشد. افرادی که به این نوع از مشکلات و آلرژیها مبتلا هستند بد نیست روغنهای زیر را امتحان کنند.
نعناع تند
بر اساس مطالعات صورت گرفته در سال 2010 نشان داده شده است که روغن نعناع دارای اثرات آرامشبخش بوده و سبب کاهش انقباضاتی که سبب ایجاد سرفه میشوند، خواهد شد.
همچنین طبق تحقیقات دیگری که به عمل آمده، مشخص شده است که استفاده از این روغن به درمان اضطراب و خستگی ذهن کمک ویژهای خواهد کرد.
بنزن
این مورد روغن دیگری است که موجب کاهش فعالیتهای التهابی خواهد شد. طی یک گزارش مشخص شده است که جنس برنشیت اثرات ضد التهابی را نشان داده که موجب التهاب راههای هوایی و همچنین عفونتهای سینوسی خواهد شد. جالب است دانسته باشید که این روغن ممکن است برای افراد مبتلا به آسم نیز مفید به فایده باشد.
اُکالیپتوس
بر اساس تحقیقات انجام شده و نتایج به دست آمده، استفاده ترکیبی از روغن همچون اکالیپتوس سبب بهبود قابل توجه و فوری عفونت دستگاه تنفسی فوقانی خواهد شد. شرکتکنندگان در این آزمایش به سرعت کاهش خارش، سرفه و گلودرد را گزارش دادهاند.
ترکیب روغن اسانس مورد استفاده در این تحقیق حاوی اکالیپتوس سیتیوودورا، اکالیپتوس گلوبولوس، نعناع تند، سرخس سوری و رزماری بوده است.
لیمو
باز هم بر اساس نتایج رسمی از آزمایشات صورت گرفته مشخص شد که استفاده از یک اسپری بینی بر پایه لیمو موجب درمان رینیت آلرژیک خواهد شد. لازم به ذکر است که اسانس لیمو میتواند فعالیتهای باکتریایی را نیز مهار کند.
توجه داشته باشید که اگر قصد دارید تا به بیرون از منزل بروید و یا در معرض نور آفتاب قرار بگیرید به هیچ عنوان از روغنهای پایه مرکبات استفاده نکنید زیرا این روغنها خواهند توانست تا پوست را به نشان دادن حساسیت بیشتری نسبت به نور خورشید وادار کرده و در پی آن خطر ابتلا به سوختگی مضر را افزایش دهند.
آلرژی پوست
علائم ناشی از آلرژی پوست شامل تورم، خارش و قرمزی است. توجه داشته باشید که ابتدا بهتر است با پزشک مشورت کرده و سپس از روغنهای تسکیندهنده آلرژی استفاده نمایید، در غیر اینصورت و در ادامه استفاده خودسرانه از روغنهای تسکیندهنده آلرژی ممکن است نتایج بدی را برای شما در پی داشته باشد.
اسطوخودوس
همراهان نت سلامت؛ این مورد به طور طبیعی موجب رفع التهاب، مانع اضطراب و همچنین سبب ایجاد یک خواب عمیق خواهد شد و میتواند به سود افراد مبتلا به آلرژی باشد. اسطوخودوس یکی از بهترین موارد جهت درمان آلرژیهای پوستی است، کمی باعث سوزش امکان دارد بشود اما نتیجه بسیار خوبی را به دست خواهید آورد.
روغن درخت چای
این روغن دارای خواص ضد قارچ، ضد ویروس و ضد باکتری است، همچنین این مورد میتواند سبب کاهش التهاب نیز گردد. طبق تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است که استفاده از روغن چای به صورت موضعی میتواند تورم و التهاب موجود در پو.ست را تا حد زیادی کاهش دهد.
دقت داشته باشید که این روغن به صورت موضعی بوده و دارای قدرت بالایی نیز است و همچنین امکان دارد در برخی از افراد ایجاد درماتیت تماس آلرژیک بکند.
روغن بابونه
در بررسی خواص روغن بابونه نتایج حاصل شده نشاندهنده آن است که بابونه در درمان التهاب موثر بوده و بنابراین میتواند در درمان بیماریهای پوستی، التهاب غشاهای مخاطی و علائم سینوزیت مورد استفاده قرار گیرد. توجه داشته باشید که این مورد ممکن است ایجاد خارش و تورم نیز بکند.
نحوه استفاده از روغنهای تسکیندهنده آلرژی
این روغنها جهت تسکین بیماری آلرژی مورد استفاده قرار گرفته و از انواع مختلفی نیز برخوردارند. برخی از محبوبترین روشهای استفاده از آن عبارتند از:
انتشار
چند قطره از روغن را به یک اسپری و یا بخار اضافه نمایید. این روش برای استفاده جهت درمان علائم آلرژی فصلی و سایر شرایط تنفسی بسیار مفید است.
استنشاق مستقیم
در این روش میتوان اسانسها را به صورت مستقیم از بطری و یا ریختن یک تا دو قطره روی یک دستمال کاغذی مورد استفاده قرار داد.
افراد مبتلا به آلرژی فصلی ممکن است چند قطره از روغنها را با یک کاسه آب گرم مخلوط و بخور دهند. توجه داشته باشید که هستند افرادی که برای جلوگیری از آلرژیهای شبانه چند قطره از این اسانسها را به بالش خود مخلوط میکنند.
کاربرد موضعی
این مورد در افرادی کاربرد دارد که دچار آلرژی با علائم پوستی همچون خارش، کندو و بثورات بوده باشند، کسانی که به این علائم دچار هستند میتوانند از این روغنها به صورت موضعی استفاده نمایند.
دقت داشته باشید که اکثر این روغنها قبل از استفاده باید با روغن بادام شیرین و یا نارگیل مخلوط گردند، به نسبت دو قطره اسانس و یک قطره حامل که بتواند موثر واقع شود. هنگام استفاده از روغنهایی همچون روغن لیمو مراقبت از پوست را بسیار جدی بگیرید، زیرا اگر در معرض نور آفتاب قرار گیرند یقینا نتایج مطلوبی نخواهد داشت و پوست دچار آسیبدیدگی خواهد شد.
هدف قرار دادن آلرژنها
بعضی از روغنها همچون روغن لیمو، اکالیپتوس و درخت چای میتوانند عواملی همچون گرد و غبار که موجب ایجاد آلرژی خواهند شد را از بین ببرند. برای انجام این کار باید 20 قطره اسانس و یک قاشق غذاخوری سرکه سفید را با یک فنجان آب مخلوط نمایید و به صورت اسپری بر تمامی مکانهای مستعد نظیر بالش و تشک بپاشید تا گرد و غبار را از بین برند.
خطرات بالقوه و عوارض جانبی
هنگام استفاده از روغنهای تسکیندهنده آلرژی افراد مختلف باید به نکات زیر توجه ویژهای داشته باشند، این نکات عبارتند از:
روغنهای با کیفیت بالا را از مراکز معتبر تهیه نمایید.
به دستورالعملها دقت کنید.
روغنهای نامحلول را به پوست وارد نکنید.
کودکان و زنان باردار و حتی شیرده باید این روغنها را در صورت نیاز زیر نظر یک پزشک متخصص حرفهای استفاده نمایند.
قبل از استفاده در ابعاد وسیعتر حتما آزمایشی را بر روی پوست جهت مشاهده واکنشهای آلرژیک به انجام برسانید، اگر پس از گذشت 24 ساعت مشکلی پیش نیامد شما مجاز به استفاده هستید و توجه داشته باشید که اساسا هر روغن باید به صورت جداگانه مورد آزمایش قرار گیرد.
توصیه اکید میشود که قبل از استفاده از روغنها حتما با یک پزشک مشورتهای لازم را به عمل آورید.
به اصل بودن روغن و خرید از مراکز مجاز و معتبر توجه ویژهای داشته باشید.
Source: Medicalnewstoday