همانطور که استحضار دارید، بدن انسان از التهاب جهت مبارزه با بیماری استفاده میکند، در حقیقت غالبا التهاب بخش ضروری از روند بهبودی است. با این حال برخی از شرایط پزشکی سبب ایجاد واکنشهای التهابی خواهد شد، به اینگونه موارد بیماریهای التهابی مزمن گفته میشود. یکی از بهترین کارهایی که فرد میتواند انجام دهد و از این موارد جلوگیری به عمل آورد، اتخاذ رژیم ضد التهابی است.
رژیم ضد التهابی و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ در حقیقت این رژیم، شامل استفاده از غذاهای خاص و همچنین اجتناب از نزدیکی به سایر افراد تا زمان برطرف شدن کامل التهاب به وجود آمده است. در این مقاله قصد داریم این موضوعات و رژیم ضد التهابی را مورد بحث و ارزیابی قرار دهیم.
موضوعات مقاله عبارتند از:
رژیم ضد التهابی چیست؟
چه شرایطی به رژیم ضد التهابی کمک خواهد کرد؟
غذاهای خاص جهت مصرف
نکات رژیم ضد التهابی
التهاب چیست؟
رژیم ضد التهابی چیست؟
این رژیم شامل غذاهایی بوده که واکنشهای التهابی را کاهش خواهد داد. در این رژیم باید به تازگی و همچنین تصفیه شدن تمامی مواد غذایی دقت فراوانی داشت.
لازم به ذکر است که رژیم ضد التهابی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان بوده و همین موضوع سبب کاهش مقدار رادیکالهای آزاد در بدن خواهد شد. بد نیست بدانید که رادیکالهای آزاد مولکولهای موجود در بدن انسان هستند که ممکن است باعث آسیبرسانی به سلولها شده و همچنین خطر ابتلا به بیماریهای خاص را افزایش دهند.
توجه داشته باشید که بسیاری از رژیمهای محبوب از اصول ضد التهابی استفاده میکنند. به عنوان مثال میتوان از رژیم مدیترانهای که شامل ماهی، دانههای جامد و همچنین چربیهایی است که برای قلب بسیار مفید هستند. بر اساس تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است که این نوع رژیم غذایی میتواند اثرات التهاب بر سیستم قلبی و عروقی را تا حد زیادی کاهش دهد.
چه شرایطی میتواند به رژیم ضد التهابی کمک کند؟
پزشکان، متخصصین و تمامی کسانی که در این رابطه سر رشته دارند، اظهار داشتهاند که رژیمهای ضد التهابی نقش مکمل درمان را دارند، باید از این موضوع به خوبی در جهت درمان استفاده کرد.
رژیم ضد التهابی تاثیرات زیادی در موارد زیر دارد:
آرتریت روماتوئید
پسوریازیس
آسم
یوزافاگیت ائوزینوفیل
بیماری کرون
کولیت
بیماری روده التهابی
دیابت
چاقی
سندرم متابولیک
بیماری قلبی
لوپوس
بیماری هشیموتو
علاوه بر این موارد، اتخاذ رژیم ضد التهابی میتواند تاثیرات مثبتی بر جلوگیری و کاهش خطرات ابتلا به بیماری سرطان و به خصوص سرطان کولورکتال داشته باشد.
غذاهای مناسب جهت مصرف
انتخابهای خوب جهت رژیم ضد التهابی عبارتند از:
سبزیجات برگ سبز تیره از جمله کلم و اسفناج
زغال اخته، تمشک و گیلاس
انگور قرمز تیره
سبزیجات متراکم همانند کلم بروکلی
لوبیا و عدس
چای سبز
آووکادو و نارگیل
زیتون
روغن زیتون اضافی
گردو، پسته، آجیل و بادام
ماهی سردآبی همانند قزلآلا و ساردین
زردچوبه و دارچین
شکلات تیره
ادویهجات و گیاهان
غذاهای اصلی که در این رژیم باید از آنها اجتناب کرد:
گوشت فرآوری شده
نوشیدنیهای شیرین
چربی ترانس موجود در غذاهای سرخ شده
نان سفید
پاستا سفید
گلوتن
روغن سویا و گیاهی
غذاهای فرآوری شده همانند چیپس و کراکر
دسرها مانند کوکیها، آب نبات و بستنی
کربوهیدرات زیاد
همراهان نت سلامت؛ برخی از افراد بر این باورند که غذاهایی همچون گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل و سیبزمینی سبب ایجاد التهاب خواهند شد، شواهد محدودی در اینباره وجود دارد اما بد نیست تاحدودی رعایت شود.
دقت داشته باشید که شواهدی موجود است مبنی بر اینکه استفاده از کربوهیدرات در مقادیر زیاد حتی اگر آن سالم نیز باشد ممکن است سبب ایجاد و افزایش التهاب شود. به همین دلیل است بسیاری از افراد زمانی که وارد انجام رژیم ضد التهابی میشوند، تمام سعی خود را خواهند کرد که مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند.
آیا رژیم گیاهخواری التهاب را کاهش خواهد داد؟
افرادی که قصد دارند از این نوع رژیم استفاده نمایند امکان دارد که گوشت را از سبد غذایی حذف و منابع پروتئینی گیاهی را جایگزین آن نمایند. بر اساس تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است کسانی که تحت رژیم گیاهخواری عمل میکنند از سطح پلاسما بالاتری برخوردار بوده و این نشاندهنده سلامتی کلی است، داشتن سطح پایین پلاسما سبب ایجاد التهاب و همچنین بیماریهای قلبی خواهد شد.
طبق آزمایشات صورت گرفته در سال 2017 مشخص شد که خوردن محصولات حیوانی خطر ابتلا به التهاب سیستمیک را افزایش خواهد داد.
نکات رژیم ضد التهابی
استفاده از این نوع رژیمها میتواند یک تنظیم بسیار خوبی برای افرادی باشند که تمایل به خوردن انواع مختلف غذاها را دارند.
موارد کمککننده جهت راحت اجرا شدن رژیم ضد التهابی:
خوردن انواع میوه و سبزیجات
کاهش سرعت خوردن غذا
حذف نوشابه
برنامهریزی جهت خرید مصحولات سالم
نوشیدن آب بیشتر
ماندن در شرایط کالری روزانه
اضافهکردن مکملهایی همچون اُمگا 3 و زردچوبه به رژیم غذایی
ورزش منظم
خوابیدن به اندازه کافی
التهاب چیست؟
در حقیقت به واکنش بدن نسبت به بیماریها و از جمله عفونتها و یا صدمات، التهاب گویند. در این مواقع سیستم ایمنی بدن مقدار زیادی گلبول سفید را به نقطه زخم خورده ارسال خواهند کرد تا از ایجاد عفونت و یا آسیبهای دیگر جلوگیری کنند.
التهاب مسئله بدی نیست، فقط تلاش بدن برای دفاع از خود در برابر بیماری آن هم با افزایش ضریب امنیتی جهت جلوگیری از ورود باکتری را نشان میدهد.
اما در برخی از موارد التهاب سبب ایجاد بیماریهایی همچون آرتریت، پسوریازیس و آسم شده که میتواند حساسیت سیستم ایمنی بدن را افزایش داده و در نیتجه حملاتی را به بافتهای سالم بدن انجام دهد.
توجه داشته باشید که جدا از هرگونه داروی تجویز شده توسط پزشک، شما قادرید تا با بهرهگیری از رژیم ضد التهابی میزان این مشکل را کاهش دهید، در حقیقت این کار مثل یک مکمل برای دارو است.
نتیجهگیری
استاده از این رژیمها سبب کاهش التهاب خواهد شد، یک فرد ممکن است بتواند واکنشهای التهابی بدن خود را با اجرای این رژیم تحت کنترل خود در آورد.
انجام این رژیم میتواند به فرد کمک کند تا از برخی مشکلات بالقوه بهداشتی جلوگیری به عمل آورد.
توجه داشته باشید، اگر در برنامهریزی و همچنین اجرای این رژیم غذایی تخصصی ندارید خواهید توانست تا با مراجعه به یک پزشک تغذیه مشاوره و برنامههای لازم را دریافت نمایید.
کاهش التهاب مسلما علائم التهاب را نیز کاهش داده و سبب ایجاد آرامش در فرد خواهد شد.
Source: Medicalnewstoday