یکی از مشکلاتی که این روز ها همه از آن می نالند ، استرس می باشد . امروزه دیگر مشکلات اقتصادی ، عاطفی و روحی جزوی از زندگی ما شده اند و دیگر نمی توان از آنها فرار کرد . متاسفانه استرس می تواند آثار مخربی بر افراد بگذارد . معمولا خانوم ها به دلیل شرایط متفاوتی که با آقایان دارند و همچنین طبیعت ظریف تری که دارند در معرض خطراط بیشتری هستند . وقتی در شرایط استرس زا قرار می گیریم ، هورمون کورتیزول در بدن ما ترشح می شود که اثرات این هورمون بر روی خانوم ها بسیار مخرب است . استرس زنان یکی از عواملی است که باعث مشکلات زیادی می شود . در این مقاله از مجله پزشکی نت سلامت به بررسی اثرات استرس زنان بر روی سلامتی می پردازیم .
اثرات استرس زنان
کاهش میزان باروری
همان طور که در بالا گفتیم استرس در خانوم ها می تواند اثرات جدی تر و خطرناک تری نسبت به آقایان داشته باشید . یکی از این خطرات ، کاهش باروری می باشد . متاسفانه وقتی خانوم ها در شرایط استرس قرار می گیرند ، آلفا آمیلاز در بدن آنها ترشح می شود . این ماده می تواند تاخیر و مشکلاتی بر روی فرایند باروی بگذارد . هر چند دانشمندان در حال تحقیقات بیشتر در این ضمینه هستند .
کم شدن میل جنسی
دانشمندان دانشکده روانشناسی در هارواد در آزامایشات اخیر متوجه شده اند وقتی که خانوم ها در شرایط استرس زا قرار می گیرند ، مثلا وقتی در یک محیط جدید مانند محیط شغلی قرار می گیرند ، همواره بر روی امیال جنسی آنها تاثیر می گذارد . دلیل این اتفاق هم بسیار ساده می باشد . همان طور که اشاره شد ، استرس باعث ترشح هورمون کورتیزل می شود و با بالا رفتن میزان کورتیزل میل جنسی پایین می آید .
دوره های قاعدگی نامنظم
یکی از دلایلی که باعث شده است تا استرس زنان نسبت به آقایان از خطر بیشتری برخوردار باشد ، همین دوره قاعدگی در خانوم ها می باشد . استرس باعث می شود تا ترشح هرومون ها در بدن کاملا به هم بریزد و به همین دلیل خانوم ها دچار قاعدگی های ماهانه نامنظم شوند حتی ممکن است تا چند ماه دچار قاعدگی نشوند . پژوهش ها نشان داده است که خانوم هایی که شغل های پر استرسی هم چون وکالت دارند بیشتر از سایرین دچار قاعدگی های نامنظم می شوند .
ریزش مو ها
یکی از شایع ترین دلایل ریزش مو که چندان به آن توجهی نمی شود ، عدم تعادل فیزیولوژیکی می باشد که ناشی از استرس و اظطراب می باشد . از دست دادن مو های سر برای همه موضوعی دردآور است ولی این طبیعی است که خانوم ها بیشتر از آقایان در مورد این مسئله احساس ناراحتی کنند . البته لازم به ذکر است که از دست مو ها و ریزش آنها معمولا 5 تا 6 ماه بعد از در معرض استرس قرار گرفتن می باشد .
افسردگی
همان طور که می دانید خانوم ها همیشه نسبت به آقایان عواطف قوی تری دارند و به همین دلیل است که احتمال افسردگی در آنها بسیار بیشتر از اقایان می باشد . بر طبق تحقیقات صورت گرفته در سال 2010 در دانگشاه هاروارد ، یکی از جدی ترین دلایل ابتلا به افسردگی ، استرس و اظطراب می باشد .
جوش های صورت و آکنه
استرس در زنان باعث ایجاد مشکلات زیادی در رابطه با زیبایی آنها می باشد . همان طور که اشاره شد استرس و اظطراب باعث بالا رفتن سطح کورتیزل می شود و هورمون کورتیزل باعی می شود تا پوست ما چرب شود و در نتیجه جوش های صورت و آکنه در بدن رخ دهد . بر طبق تحقیقات انجام شده در استرالیا ، دانشجو های دختر در ایام امتحانات تا 70 درصد بیشتر به آکنه و جوش های صورت دچار می شوند چون که در این ایام استرس بیشتری دارند .
افزایش وزن
استرس یکی از دلایل اختلالت در غذا خوردن می باشد که به Stress Eating معروف است . این طبیعی است که شما هر چه بیشتر غذا بخورید وزن بیشتری نیز در انتظار شما خواهد بود .
منبع : www.netsalamat.com