دلایل گوناگونی در رابطه با قرمز شدن گوش وجود دارد، این قرمزی ممکن است علائمی همچون درد و یا سوزش را نیز شامل شود. قرمزی گوش اغلب نشان وضعیت بد جسمانی به حساب نمیآید، حتی اگر بسیار نارحتکننده نیز باشد.
قرمزی گوش و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ در این مقاله قصد داریم تا عوامل گوناگون قرمزی گوش و زمانی که لازم است به پزشک مراجعه کرد را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
عوامل ایجاد قرمزی گوش
ایجاد قرمزی در گوش دلایل مختلفی داشته و همچنین به شرایط و موقعیتهایی که یک فرد در آن حضور دارد نیز بر میگردد. این عوامل را مورد به مورد بررسی خواهیم کرد.
سندرم قرمزی گوش
این مشکل یک وضعیت بسیار نادر به حساب آمده و شامل ایجاد قرمزی و حتی سوزش در خارج از گوش میشود، این مشکل ممکن است هم زمان بر روی هر دو گوش ایجاد گردد. سندرم قرمزی گوش احتمال دارد چند ثانیه و یا حتی چند ساعت طول بکشد.
در برخی از موارد سرما، گرما و یا حتی مالش گوش میتواند سبب ایجاد چنین مشکلی شود، در برخی از موارد دیگر امکان دارد قرمزی و یا حتی سوزش به صورت ناخودآگاه به وجود آید.
علت سندرم قرمزی گوش هنوز به طور دقیق مشخص نیست اما به نظر میرسد چنین مشکلی در جوانان با میگرن ارتباط داشته باشد.
سوزش پوستی
این سوزش و سرخ شدن عوامل شایع قرمزی گوش است، این مورد به دلیل افزایش جریان خون سبب ایجاد ناگهانی قرمزی در گوش خواهد شد. اغلب این مشکل به دلیل یک واکنش شدید عاطفی همانند خشم و یا خجالت اتفاق خواهد اُفتاد.
ایجاد سوزش همچنین میتواند دلایلی همچون تغییر سریع دما و یا تغییرات هورمونی داشته باشد. قرمزی گوش در شما ایجاد یک حس گرما خواهد کرد.
آفتاب سوختگی
یکی دیگر از عواملی که میتواند سبب ایجاد قرمزی گوش شود، آفتاب سوختگی میباشد. آفتاب سوختگی پس از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش اتفاق خواهد اُفتاد.
تختهای برنزه نیز اشعههای UV را ایجاد کرده و قادرند منجر به آفتاب سوختگی شوند. علائم قرمزی گوش ناشی از آفتاب سوختگی میتواند شامل سوزش و یا حساسیت گردد، بسته به شدت سوختگی، امکان دارد بر روی پوست تاول نیز ایجاد شود.
عفونت پوست
یکی دیگر از دلایلی که میتواند سبب ایجاد قرمزی در گوش شود، عفونتهای پوستی است. این عفونتها احتمالا توسط باکتریها قادر خواهند بود تا بدن را از طریق اتفاقاتی همچون نیش حشرات مورد حمله قرار دهند.
این عفونتهای باکتریایی پوست، سبب ایجاد این قرمزی در گوش شده و حتی امکان دارد موجب ایجاد تورم و همچنین درد در بدن نیز گردد. سایر علائم این عفونت را میتوان خستگی، تب و لرز دانست.
اگزما سیبرئیک
این مورد یکی از بیماریهای پوستی معمول بوده که میتواند به ایجاد قرمزی در گوش ختم شود. این مشکل توسط پلاکهای قرمز بر روی پوست سر مشخص خواهد شد. اگزما سیبرئیک همچنین میتواند سبب ایجاد قرمزی در قسمتهای دیگر بدن همانند پشت، صورت و حتی قسمتهای بیرونی گوش شود.
علت این مشکل تاکنون ناشناخته بوده اما به احتمال زیاد ممکن است با ژنتیک و یا تعامل سیستم ایمنی بدن با موجودات زنده روی پوست ارتباط داشته باشد. تنها علائم آن قرمزی در گوش نبوده و شامل خارش، سفیدی و جدا شدن لایههای پوست نیز میباشد.
پلکوندریت تسکیندهنده
این یک مشکل نادر است که احتمال دارد سبب ایجاد قرمزی و همچنین ایجاد التهاب غضروفی در هر بخشی از بدن شود. تسکیندهنده بدان معنا است که علائم بعد از پاکسازی دوباره باز خواهند شد.
گوش اکثرا تحت تاثیر پلی ساکاریدهای مجاور قرار خواهند گرفت، هر چند این وضعیت میتواند بر سایر قسمتهای بدن همانند بینی، چشم، دنده، راههایی هوایی و مفاصل نیز تاثیر بگذارد.
علت دقیق بیماری پلی کاندریت به طور کامل درک نشده است اما محققان بر این عقیدهاند که بیماری اتوایمیون بر تشکیل آن بیتاثیر نخواهد بود.
علاوه بر قرمزی در گوش، علائم دیگری نیز از این بیماری وجود دارند که میتوان به پلی ساکاریدهای تجدیدپذیر شامل تورم، درد، مشکلات تعادل و اختلالات شنوایی اشاره کرد.
رفتار
درمان گوشهای قرمز بستگی به علت اصلی آن دارد، در برخی از موارد درمان مورد نیاز نیست، همانند زمانی که قرمزی گوش از طریق عواملی همچون خجالتی شدن و یا سرما ایجاد میشود.
بر اساس ادعای آکادمی پوست آمریکا، هر فردی میتواند در برابر آفتاب سوختگی از لوسیون آروویا و یا داروهای بدون نسخه همانند ایبوپروفن استفاده نماید. آنها همچنین قادرند تا از یک حوله خنک و مرطوب نیز برای سلامت گوش استفاده کنند. علت جدی قرمزی گوش همانند عفونتهای باکتریایی معمولا به درمان پزشکی و آنتی بیوتیک نیازمندند.
درمان پلی ساکاریدهای تجدیدپذیر اغلب شامل محدود کردن علائم، جهت جلوگیری از آسیبرسانی به غضروفهاست، همچنین ممکن است کورتیکواستروئیدها و داروهای سیستم ایمنی بدن نیز تجویز گردد تا عوارض آن کاهش یابد.
داروهای مختلفی برای درمان سندرم قرمزی گوش وجود دارد اما در حال حاضر هیچ درمان استانداردی برای آن به طور قاطع شناخته نشده است، بعضی از افراد احتمال دارد از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) فوایدی را دریافت کرده باشند.
همراهان نت سلامت؛ گوشهای قرمز شده به علت اگزما اغلب با کرم ضد قارچی که روی پوست تجویز میشود، درمان خواهند شد. اگر این علائم متوسط و یا شدید باشد، داروهای موضعی کورتیکواستروئید نیز تجویز خواهند شد.
جلوگیری
همواره امکان دارد روشهایی جهت جلوگیری از ایجاد چنین مشکلی وجود داشته باشد. استفاده از کرم ضد آفتاب و همچنین به کارگیری از کلاه جهت پوشاندن گوش میتواند در برابر آفتاب سوختگی و اثرات آن روی قرمزی گوش موثر عمل کنند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
قرمزی گوش همواره نیازمند مراجعه به پزشک نیست، اما اگر فردی به طور مکرر دچار این مشکل شود و یا از اختلالات شنوایی رنج ببرد باید به یک پزشک مراجعه نماید.
یکی دیگر از مسائلی که از اهمیت بالایی برخوردار است، مراقبت کردن از شرایط پیش آمده ناشی از عفونتهای باکتریایی میباشد. از نشانههای دیگر این عفونتها میتوان به گُر گرفتگی گوشها اشاره کرد.
زمانی که قرمزی گوش به علت آفتاب سوختگی ایجاد شود، به طور معمول علائم به صورت کوتاه اتفاق خواهند اُفتاد.
در موارد دیگر، این رویداد ممکن است نشانهای از یک وضعیت پزشکی شدید باشد که نیازمند درمان است. به عنوان مثال در حال حاضر هیچگونه درمانی برای پلی ساکاریدها یا سندرم قرمزی گوش وجود ندارد اما علائم را میتوان مدیریت کرد.
Source: Medicalnewstoday