خشکی پوست گوش علتهای فراوانی دارد. این خشکی میتواند به آلرژی پوست و سایر شرایط پوستی مانند اگزاما، پسوریازیس و درماتیت مرتبط باشد. این مشکل در بیشتر موارد، به راحتی قابل درمان خواهد بود. در برخی افراد پوسته پوسته شدن و خشکی پوست در داخل و یا اطراف گوش میتواند نگران کننده باشد، خصوصا اگر با خارش همراه باشد.
خشکی پوست گوش و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی نت سلامت؛ خشکی پوست در اطراف گوش ممکن است ناشی از محیط زیست باشد. برای مثال، آب و هوای گرم و یا سرد میتواند پوست را خشک کند. اگر دمای محیط بیش از حد گرم و یا خیلی خشک باشد نیز میتواند پوست شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین استفاده از صابونهای خشک و پاک کنندهها سبب خشکی پوست شما خواهد شد.
احتمال دیگر، وجود واکنشهای آلرژیک میباشد. برای مثال، اگر فردی به نیکل آلرژی داشته باشد و از گوشوارههای ساخته شده از فلز استفاده نماید، میتواند مبتلا به خشکی پوست گوش گردد. این مقاله به برخی از دلایل مختلف خشکی پوست گوش، راههای درمانی و روشهای جلوگیری از این مشکل میپردازد. مطالب این مقاله شامل موارد زیر خواهد بود:
علتهای خشکی پوست گوش
به هنگام مواجهه با این مشکل باید چه واکنشی نشان دهیم؟
برای پیشگیری از این مشکل چه باید کرد؟
چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟
نگاهی اجمالی
علتهای خشکی پوست گوش
اگزما:
این مشکل در کانال گوش رخ داده و میتواند بسیار مضر باشد. اگزما علاوه بر گوش، احتمالا بر روی بینی و پوست سر نیز تاثیر میگذارد.
پسوریازیس:
این یک اختلال خود ایمنی بوده که سبب میشود سلولهای پوست سریعتر از ریختن رشد کنند. نتیجه این امر ایجاد قرمزی و خارش بر قسمتهای گوش، سر و گردن میباشد.
درماتیت:
نوعی التهاب پوستی بوده و اشکال مختلف آن میتواند منجر به واکنشهای آلرژیک به شامپو و یا محصولات پاک کننده گردد.
افرادی که از سمعک استفاده میکنند نیز ممکن است به علت دستگاههای تحریک کننده، دچار حساسیت پوست اطراف گوش شوند. موادی که سمعک از آن ساخته شده است نیز میتواند باعث واکنش آلرژیک شود.
همراهان مجله پزشکی نت سلامت؛ خشکی پوست گوش اغلب نتیجه تمیز کردن بیش از حد آن است، زیرا این کار باعث میشود روغن طبیعی که برای حفظ سلامت گوش مهم است، از بین برود.
علتهای دیگر خشکی پوست گوش نیز شامل موارد زیر میگردند:
اشعه آفتاب
شنا در استخر حاوی کلر
کمبود آب
سیگار کشیدن
به هنگام رویارویی با این مشکل باید چه واکنشی نشان دهیم؟
مرحله اول درمان، برای جلوگیری از خارش پوست بوده و در مراحل بعدی ایجاد رطوبت برای پوست گوش انجام میگیرد. انتخاب نوع درمان بستگی به مشکل دارد. اگزما، پسوریازیس و درماتیت همانگونه که در قسمتهای مختلف پوست رخ میدهند، در گوش نیز ایجاد خواهند شد.
همراهان نت سلامت؛ کرمهای استروئیدی و یا قطرههای گوش ضد التهابی بوده و میتوانند خارش گوش را از بین ببرند، همچنین به حفظ تعادل رطوبت در گوشهای خشکی که عفونی نیستند، کمک مینمایند. کرمهای استروئیدی و یا قطره فقط باید به طور موقت مورد استفاده قرار گیرند، زیرا استفاده دراز مدت از آنها میتواند سبب نازک شدن پوست شده و ایجاد شکنندگی نماید.
با توجه به علت، پزشک ممکن است داروهای ضدقارچ و یا داروهای خوراکی مانند آنتیبیوتیک را تجویز نماید. داروهای حاوی الکل، پراکسید هیدروژن و یا سرکه معمولا برای خشکی پوست مفید نیستند، اما ممکن است به کاهش خارش کمک کنند.
برای پیشگیری از این مشکل چه باید کرد؟
افراد با ایجاد برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی خود، میتوانند خطر ابتلا به کاهش خشکی پوست را به میزان زیادی کاهش دهند. گرما و یا سرمای بیش از حد میتواند یکی از علتهای شایع خشکی پوست باشد.
استفاده از مرطوبکنندهها برای افرادی که مستعد ابتلا به خشکی پوست گوش هستند، به ویژه آنهایی که در آب و هوای خشک زندگی میکنند، مفید میباشد، زیرا درمان خشکی گوش معمولا شامل پیدا کردن راهی برای بازگرداندن رطوبت به پوست شما است و این کار اغلب با یکی از موارد پماد، کرم و یا لوسیون انجام میگیرد.
بررسی مواد موجود در پماد
پماد حاوی مخلوطی از آب و روغن، مانند لانولین یا پترولاطوم بوده و بهترین لایه محافظتی را ارائه میدهد. کرمها نیز حاوی روغن هستند، اما مواد اصلی آنها معمولا آب است. کرمها باید بیشتر از پماد استفاده شوند.
لوسیون ها نیز بر روی پوست احساس خنککنندگی ایجاد میکنند، اما بیشتر آنها با آب و کریستالهای پودری مخلوط میشوند. بهترین استفاده از این مرطوب کنندهها پس از استحمام میباشد.
اگر مرطوب کنندههای ساده عملکرد خوبی ندارند، میتوانید از کرمهای حاوی اسید لاکتیک و اوره استفاده کنید. این محصولات در صورتی مفید عمل میکنند که پوست شما بسیار خشک باشد. افراد میتوانند به هنگام استفاده، دستورالعملهای چاپ شده بر روی محصول را بررسی کرده و یا از داروساز چگونگی استفاده از آن را سوال نمایند.
چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت وجود خشکی و یا خارش در ناحیه گوش، افراد باید علاوه بر مراقبتهای خانگی به پزشک نیز مراجعه نمایند.
بنابراین افراد باید پس از بروز هر یک از علائم زیر به پزشک رجوع کنند:
سفت شدن پوست
خونریزی و ایجاد مایع
قرمز شدن
احساس درد
اگر تمیز کردن گوش موجب درد و ناراحتی برای فرد شود، افراد باید برای این کار به پزشک مراجعه نمایند تا وی با استفاده از آب گرم و استریل گوش فرد را تمیز نماید.
پوست خشک میتواند منجر به قرمزی و خارش شناخته شدهای به عنوان درماتیت شود. پزشک میتواند لوسیونهای حاوی هیدروکورتیزون را برای درمان درماتیت توصیه و یا تجویز کند.
افرادی که مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند پسوریازیس، اگزما یا درماتیت سبیروئید هستند، بیشتر در معرض عفونت قرار میگیرند، زیرا این شرایط میتواند باعث ایجاد تَرَک در پوست فرد شده و در صورت عدم درمان، منجر به عفونت گردد.
نگاهی اجمالی
خشکی پوست گوش انواع مختلف دارد و نوع درمان آن بستگی به علت اصلی دارد. برخی از علتهای خشکی پوست گوش میتواند ناشی از گرمای بیش از حد محیط، سرما، آلرژی، آفتاب و یا بیماریهایی مانند اگزاما، پسوریازیس و درماتیت باشد.از این رو، افراد باید به هنگام مواجهه با خشکی پوست گوش به پزشک مراجعه نمایند.
Source: http://www.netsalamat.com