متاسفانه یکی از بدی های که تکنولوژی فراهم کرده است، راحتی است. این راحتی باعث شده تا مردم تنبل شوند و در نتیجه ساعات بیشتری را برای نشستن هدر بدهند. امروزه بیشتر کارها دفتری شده اند و به همین دلیل بیشتر اوقات را بر روی صندلی های خود سپری می کنیم. همگی با عوارض زیاد نشستن آشنا هستند و می دانند که این امر می تواند منجر به مشکلات بسیاری شود. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که روزانه بیش از 6 ساعت را می نشینید، باید بیشتر مراقب سلامت خود باشد. ما در این مقاله شما را بیشتر با عوارض زیاد نشستن آشنا می کنیم.
فشار زیاد به کمر و گردن
یکی از مهم ترین عوارض زیاد نشتن درد های کمر و گردن می باشد. متاسفانه وقتی شما می نشینید، فشاری بسیار بیشتر از زمانی که ایستاده اید به شما وارد می شود. این کار باعث می شود تا عضلات گردن و کمر شما آسیب ببنیند. از انجا که بیشتر افراد تمایل دارد که هنگام نشستن قوز کنند، این فشار دو چندان می شود. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که زیاد تایپ می کنید خبر بدی برایتان داریم. وقتی شما به ابزاری که در دست خود دارید نگاه میکنید و چیزی تایپ میکنید، فشار قابل توجهی به عضلت بالای کمر و گردن خود وارد میکنید. علت ابتلای بیشتر افراد به مشکلات گردن و کمر همین است. برای کم کردن این فشار بعد از هر یک ساعت نشیتن، 10 دقیقه بلند شوید و کمی نرمش کنید.
افزایش واریس
نشستن زیاد می تواند به رگ های شما نیز آسیب وارد کند. تحقیقات نشان می دهد که این امر می تواند رگ های واریسی را بدتر کرده و افرادی که مستعد این مشکل نیستند نیز به واریس مبتلا کند. درست است که این بیماری خطرناک نیست ولی می تواند درد و سوزش زیادی را به همراه داشته باشد. فشار زیاد به پایین تنه باعث می شود تا دریچه هایی که خون را به پاها می فرستند آسیب ببیند. این آسیب می تواند موجب تورم رگها در پاها شده و آنها را پف کرده نشان بدهد. برای برطرف کردن این مشکل سعی کنید وقتی نشسته اید ساف های پای خود را منقبض کنید.
افزایش وزن
احتمالا همه شما با یکی از مهم ترین عوارض زیاد نشستن آشنا هستید، بی تحرکی باعث می شود تا شما زودتر از آنچه فکرش را می کنید به اضافه وزن و چربی های دور شکم و پهلو دچار شوید. آنزیمهای مربوط به تجزیهی چربی که در جریان خون قرار داشته و تری گلیسرید نام دارند نیز با نشستنهای شما دچار اختلال میشوند. این امر می تواند علاوه بر چاقی، احتمال ابتلای شما به بیماری های قلبی را نیز بالاتر ببرد. بهترین راهکار این است که شما یک یا دو ساعت در طول روز را به ورزش کردن اختصاص بدهید تا بدین طریق بتوانید عوارض نشستن را جبران کنید.
عدم تعدل عضلات تحتانی
اگر شما در طول روز به مدت طولانی می نشنید باید بدانید که با این کار فلکسور یا خم کنندههای لگنتان و بر عکس اکستانسور یا باز کنندههای لگن کش می آید. این عدم تعدل نه تنها می تواند احتمال آسیب دیدن پایین تنه شما را افزایش بدهد، بلکه می تواند دردهای پایین کمر را افزایش دهد. در موراد حادتر حتی زیاد نشستن می تواند منجر به چرخش قدامی لگن که یک نوع بیماری مرتبط با فلکسور است، شود.
لخته شدن خون
متاسفانه زیاد نشستن می تواند باعث لخته شدن خون در رگ هیا تحتانی شود که این امر بسیار خطرناک است. مطالعهای نشان داد زنانی که در طول روز ساعتهای طولانی مینشستند، دو یا سه برابر بیشتر در معرض لخته شدن خون قرار داشتند. بهترین روش برای جلوگیری از این عوارض این است که بعد از هر یک ساعت از جای خود بلند شوید و کمی ورزش کنید.
منبع: www.netsalamat.com