گل بامیه که در بعضی از نقاط ایران با نام گل ختمی هم شناخته می شود، دارای خواص بی نظیری است که از آن در طب سنتی استفاده می شود. به همین دلیل است که در چند ساله گذشته تحقیقات بسیاری بر روی خواص بامیه انجام شده است و هر روزه کاربرد های بیشتری از این گیاه آشکار می شود. برای استفاده از این گل خوشبو، می توان از چای یا دم کرده آن استفاده کرد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را بیشتر با خواص چای گل بامیه آشنا کنیم تا شما بتوانید با استفاده از این گیاه دارویی، برخی از مشکلات خود را بر طرف کنید.
سرشار از آنتی اکسیدان
از مهم ترین خواص چای گل بامیه می توان به داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان اشاره کرد. آنتی اکسیدان ها مواد بسیار با ارزشی هستند که با رادیکال های آزاد مقابله کرده و عملکرد آنها را خنثی می کنند. در مطالعهای روی موشها، عصارهی گل بامیه موجب افزایش آنزیمهای آنتی اکسیدانی و کاهش تاثیرات مضر رادیکالهای آزاد تا حدود 92 درصد شده بود. از مهم ترین مشکلاتی که رادیکال های آزاد بوجود می آورند، می توان به سرطان اشاره کرد. تحقیقات نشان می دهد که بیشتر این آنتی اکسیدان ها در برگ های این گیاه نهفته اند.
کاهش فشار خون
یکی دیگر از خواص چای گل بامیه که بسیار با ارزش است، کاهش فشار خون می باشد. فشار خون بالا باعث می شود تا فشار زیادی به قلب وارد شده و در نتیجه مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی عروقی، ایجاد شود. مطالعات گوناگونی دریافتهاند چای گل بامیه میتواند هم فشار خون سیستولیک و هم فشار خون دیاستولیک را پایین بیاورد. استفاده از این چای برای کسانی که از داروی هیدروکلروتیازید استفاده می کنند اصلا توصیه نمی شود زیرا ممکن است با این دارو تداخل ایجاد کند.
کاهش چربی خون
یکی دیگر از مواردی که می تواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد، چربی خون است. خوشبختانه خواص چای بامیه این قدرت را دارد که علاوه بر فشار خون، چربی خون را نیز کاهش بدهد. در یک آزمایش که در دانشگاه پزشکی سن دیگو انجام شده بود، به 60 بیمار که به دیابت مبتلا شده بودند، چای سیاه و چای گل بامیه نوشانده شد. بعد از 60 روز کسانی که از چای گل بامیه استفاده کرده بودند، مقدار کلسترول خوب HDL افزایش و میزان کلسترول بد LDL آنها کاهش پیدا کرده بود. البته این خاصیت چای بامیه مخصوص کسانی است که به بیماریهای خاصی چون دیابت یا سندرم متابولیک دچار هستند.
کمک به سلامت کبد
سلامت کبد بسیار مهم است چرا که اعمال حیاتی مانند تولید پروتئین، ترشح زرداب و سم زدایی، بر عهده این اندام است. برای اینکه سلامت کبد خود را تضمین کنید می توانید از چای گل بامیه استفاده کنید. تحقیقاتی در سال 2015 صورت گرفت که در طی آن به 12 نفر روزانه به مدت دو هفته چای بامیه داده شد. بعد از پایان دوره مصرف، استئاتوز کبدی بهبود پیدا کرده بود. استئاتوز کبدی در اثر تجمع چربی در کبد ایجاد شده که میتواند منجر به نارسایی کبد شود.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان می دهد که استفاده از چای بامیه می تواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش بدهد. این چای سرشار از پلی فنول و آنتی اکسیدان می باشد. پلی فنول ها می توانند از رشد تومور ها جلوگیری کنند و آنتی اکسیدان ها هم فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی می کنند. رادیکال های آزاد می توانند با اکسیده کردن سلول ها، آنها را به بافت های سرطانی تبدیل کنند. دانشمندان اعتقاد دارند که شما با نوشیدن روزانه یک فنجان از این چای می توانید خطر اتبلا به سرطان را تا 65 درصد کاهش بدهید.
منبع: www.netsalamat.com